Geslachtsbepaling

Geslachtsbepalende echo: Ontdek het geslacht van je kindje vanaf 14 weken

Bij Pretechome in Almelo, Twente, bieden we geslachtsbepalende echo’s vanaf de 14e week van je zwangerschap. Tijdens deze 2D echo kijken we samen naar jullie kindje en beluisteren we graag even het kloppende hartje. Na het uitvoeren van de geslachtsbepaling, bespreken we direct het resultaat met jullie of stoppen we het in een envelop voor een spannende onthulling na de echo. Daarnaast leggen we uitgebreide beelden van jullie baby vast, omdat deze zich op dit moment nog mooi in zijn geheel laat zien. De hele afspraak duurt ongeveer 15 minuten, inclusief administratie. We zorgen er natuurlijk voor dat jullie foto’s en video’s ontvangen, zodat jullie dit bijzondere moment steeds opnieuw kunnen beleven.

Geslachtsbepaling mogelijk vanaf 14 weken

Geslachtsbepaling vanaf 14 weken klinkt misschien vroeg, maar dankzij de ervaring en opleiding van onze echoscopiste kunnen we dan al een betrouwbare uitspraak doen. Het is echter essentieel om te onthouden dat er altijd een kleine kans op onzekerheid bestaat. In het geval van twijfel plannen we graag een herhalingsecho met je in. Hoewel we met grote zekerheid het geslacht kunnen bepalen, is het belangrijk om te weten dat dit nooit 100% zeker is. De enige manier om het geslacht 100% zeker te kennen, is middels DNA-onderzoek.

Ontvang beelden direct op je telefoon

Dankzij onze geavanceerde technologie is het mogelijk om alle echofoto’s en video’s rechtstreeks op je telefoon te ontvangen. Na de echo sturen we je een link met alle beelden. Deze link blijft 3 maanden geldig. Vergeet niet om de beelden binnen deze periode op te slaan, omdat we vanwege privacywetgeving geen archief meer behouden na 3 maanden. We printen ook de mooiste foto’s uit op glossy fotopapier, vergelijkbaar met wat je gewend bent van verloskundigenpraktijken.

Flexibele locatie-opties voor jouw gemak

Bij Pretechome geven we je de vrijheid om te kiezen waar de echo plaatsvindt. Je kunt naar onze praktijk komen, of we kunnen bij jou thuis afspreken. We staan ook open voor andere locaties naar jouw voorkeur. Ons echografie-apparaat en alle benodigde apparatuur nemen we overal mee naartoe. Voorafgaand aan de afspraak voorzien we je van alle nodige informatie om ervoor te zorgen dat je de meest prachtige echofoto’s krijgt.

Geen medische beoordeling

Onze echo is geen vervanging voor medische screening. De echoscopiste heeft wel een medisch echtdiploma waardoor het kan zijn dat ze bijzonderheden kan zien tijdens de pretecho. We horen graag vooraf of we je mogen informeren als we bijzonderheden opmerken tijdens de pretecho. Als gewenst, kunnen we ook jullie zwangerschapsbegeleider, zoals een verloskundige of gynaecoloog, op de hoogte stellen van eventuele bevindingen. Neem gerust contact met ons op om een geslachtsbepalende echo te plannen, en samen vinden we de meest geschikte optie voor jou.