3D/4D echo

3D echo voor een levensechte indruk

Kies voor een 3D/4D HD live echo als je een realistische indruk wilt krijgen van je ongeboren kindje. Een 3D echo is een stilstaand beeld dat wordt opgebouwd uit meerdere 2D echobeelden. Hiermee krijg je een prachtige foto van je baby. Het beeld is zo gedetailleerd dat het een perfecte weergave geeft van hoe je baby er op dat moment uitziet. Het is een geweldige ervaring om de echofoto te vergelijken met de eerste babyfoto’s na de geboorte!

4D HD live voor bewegende beelden

Bij 4D echografie beweegt het beeld in realtime, zodat je kunt zien wat je kindje aan het doen is! Kun je al een glimp opvangen van jouw duimende kindje of misschien zelfs een vroege glimlach? Soms steken kindjes zelfs hun tong uit! Hiermee leer je je baby al een beetje kennen en krijg je een duidelijk beeld van hoe je baby er straks uit zal zien.

Tijdens de 3D/4D echo beginnen we met een 2D-beeld in zwart-wit om een goed overzicht te krijgen. Daarna schakelen we over naar 3D-4D beelden in prachtige roze tinten. Deze echo kan gepland worden vanaf 22 weken, met de optimale periode tussen 26 en 30 weken. Na deze periode wordt het lastiger om een mooi 3D-beeld te verkrijgen. Als dit het geval is, kun je natuurlijk altijd een 2D pretecho inplannen om nog een kijkje te nemen bij je baby.

Beelden direct op je telefoon

Dankzij onze geavanceerde technologie kunnen we de beelden direct naar je telefoon sturen. Na de echo ontvang je een link met alle foto’s en video’s. Deze link blijft 3 maanden geldig. Zorg ervoor dat je de beelden binnen deze periode opslaat, omdat we vanwege privacywetgeving geen archief meer behouden na 3 maanden. We printen ook de mooiste foto’s uit op glossy fotopapier, vergelijkbaar met wat je gewend bent van verloskundigenpraktijken.

Flexibele locatie-opties voor jouw gemak

Je hebt verschillende opties om de 3D/4D echo te laten plaatsvinden. Je kunt naar onze praktijk komen, of we kunnen bij jou thuis afspreken. We staan ook open voor andere locaties naar jouw voorkeur. We nemen ons echo-apparaat en alle benodigdheden mee. Voorafgaand aan de afspraak voorzien we je van alle informatie die nodig is om de mooiste echofoto’s te verkrijgen. Wil je een 3D/4D echo afspreken? Neem contact met ons op, en samen vinden we de meest geschikte mogelijkheid.

Geen medische beoordeling

Onze echo is geen vervanging voor medische screening. De echoscopiste heeft wel een medisch echtdiploma waardoor het kan zijn dat ze bijzonderheden kan zien tijdens de pretecho. We horen graag vooraf of we je mogen informeren als we bijzonderheden opmerken tijdens de pretecho. Als gewenst, kunnen we ook jullie zwangerschapsbegeleider, zoals een verloskundige of gynaecoloog, op de hoogte stellen van eventuele bevindingen. Neem gerust contact met ons op om een geslachtsbepalende echo te plannen, en samen vinden we de meest geschikte optie voor jou.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een 3D/4D echo niet goed lukt.

Het is belangrijk om te onthouden dat het succes van een 3D/4D echo afhangt van verschillende factoren en niet altijd kan worden gegarandeerd. In veel gevallen kan een herhalingsecho op een later tijdstip helpen om een beter beeld te verkrijgen als de omstandigheden gunstiger zijn.
Baby's positie: De positie van de baby in de baarmoeder is een belangrijke factor. Als de baby met het gezicht naar de rug van moeder is gericht, kan het lastig zijn om een duidelijk 3D/4D beeld te verkrijgen, omdat het gezicht deels wordt geblokkeerd.
Ligging van de placenta: Als de placenta zich voor het gezicht van de baby bevindt, kan dit zorgen voor een waas over her gezichtje. De placenta kan als een barrière fungeren en het verkrijgen van een helder beeld bemoeilijken.
Vruchtwaterhoeveelheid: Voldoende hoeveelheid vruchtwater is essentieel voor een succesvolle 3D/4D echo. Onvoldoende vruchtwater kan leiden tot beperkingen in de beeldkwaliteit. TIP: drink de week voorafgaand aan je afspraak voldoende (2,5L water) per dag.
Beweging van de baby: Baby's in de baarmoeder bewegen voortdurend, en soms kunnen ze onrustig zijn tijdens de echo. Dit kan resulteren in onscherpe beelden, omdat het lastig is om een bewegende doelwit te fotograferen.
Gewicht van de moeder: Het gewicht van de aanstaande moeder kan ook van invloed zijn op de beeldkwaliteit. Bij vrouwen met overgewicht kan het soms moeilijker zijn om duidelijke 3D/4D beelden te verkrijgen vanwege de extra lagen weefsel.